Page 61 - Ase & Erä 7/2021
P. 61
Maistuvaa
riistaruokaa
Vantaalla kartanomiljöössä toi-
mivan Ravintola Backaksen yrittäjä
Lauri Kaivoluoto toimii Ase&Erä
-lehden riistaruokakokkina.
Metsästystä harrastava Kaivo-
luoto kertoo jokaisessa lehdessä
maukkaan, yllättävänkin riistaruo-
kareseptin.
yksyllä metsästetään peuroja.
Mutta syksy on myös erinomaista
aikaa nauttia peuranlihasta.
Tällä kertaa kokki Lauri Kai-
Svoluoto esittelee sokerisuolatun
peuranpaistin reseptin.
–!Sokerisuolattu peuranpaisti sopii hyvin
esimerkiksi alkuruokapöytään, leivän välis-
sä jahtipäivänä tai naposteltavaksi viinin
kanssa, sanoo Kaivoluoto.
Peuranpaisti
1,5 kg peuran ulkopaisti
2kg karkea merisuola
Kokki Lauri Kaivoluoto on innokas metsästäjä. Hän kertoo Ase&Erän lukijoille 1kg suola
maukkaita riistaruokareseptejä jokaisessa numerossa. 100g tuore timjami
Leikkaa peuranpaisti kalvottomaksi. Hie-
nonna timjami ja sekoita sokerin kanssa.
Sekoita suola ja sokeri keskenään, ’hautaa’
peuran paisti sokeri-suolaan. Anna graavau-
tua n. 48 tuntia. Huuhtele ja kuivaa paisti.
Viipaloi ohuita siivuja.
Lipstikkamajoneesi
2kpl keltuainen
3,5dl rypsiöljy
tuore lipstikka
1tlsuola
1tl sitruunan mehu
Laita keltuaiset pyöreäpohjaiseen kul-
hoon. Vatkaa käsin tai sähkövatkaimella
voimakkaasti samalla kun lasket öljyä
todella ohuena nauhana keltuaisten jouk-
koon. Näin keltuaiset ja öljy emulgoituvat
keskenään. Kun öljy ja keltuaiset ovat
emulgoituneet keskenään, lisää joukkoon
hienonnettu lipstikka. Mausta suolalla ja
sitruunanmehulla.
Näistä ainesosista syntyy maukas peuranpaisti lipstikkamajoneesilla ryyditettynä.
Ase & Erä I 61