Minox 2-10x50 tarjoaa paljon hyviä ominaisuuksia kohtuuhinnalla.

Ase&Erä testaa: Minox 2-10x50 All-Rounder tarjoaa hyviä ominaisuuksia kohtuuhinnalla

Minoxin kiikaritähtäimet herättivät huomiota kesäkuussa Riihimäen kansainvälisillä Erämessuilla. Ase&Erä kokeili, millaisia ominaisuuksia metsästäjille tarjoaa Minoxin 2-10x50 All-Rounder. Minox on perinteikäs saksalainen merkki, joka tekee optiikkatuotteita niin metsästykseen kuin retkeilyynkin.

Saksalaisvalmistajan tähtäinkiikari on kevyt, se painaa 650 grammaa. Tähtäimen kiinnitys onnistuu jalkoihin helposti renkaiden avulla.

Tähtäinkiikari on varustettu erittäin matalilla säätötorneilla, jolloin pystyy hahmottamaan nopeissa tilanteissa yleiskuvan maastossa. Säätötornien päissä tekstit ovat valmistumaan mukaan saksankielellä. Kun sanojen merkitykset selvittää, tähtäinkiikarin säätäminen on helppoa.

Omalle silmälle sopivat asetukset löytyvät jo muutamilla kohdistuslaukauksilla.

Laadukas kuva

Tähtäinkiikarin tärkein ominaisuus on tietysti kuvan laatu. Minoxissa käytetään uudenajan optisia pinnoitteita, sen ansiosta saavutetaan jopa 94 prosentin valonsiirto tasaiselle kirkkaalle kuvalle.

Tähtäinkiikarissa on suurennettu okulaari, FTA (Fast Target Acquisition). Se parantaa huomattavasti silmän erottelukykyä joka mahdollistaa nopean kohteen ja maalin hahmottamisen, koska tähtäintä ei tarvitse asetella silmään.

Testiryhmä luonnehtii punapistettä ”mahtavaksi”. Punapisteen kirkkautta saa säädettyä sään mukaan, kirkkaus muuttuu ja pisteen koko säilyy pienenä. Punapiste sammuu automaattisesti kiikaria käännettäessä sekä kun kiikari on ollut kaksi tuntia päällä.

– Punapisteen säätö on portaaton. Punapiste saadaan hämärtymään tarpeeksi himmeäksi hämärässä, päivällä puolestaan pisteen saa riittävän kirkkaasti, arvioi testiryhmä.

Pariston säästön vuoksi punapiste sammuu automaattisesti.

Lue lisää Ase&Erä -lehden numerosta 6/2022!