Kaatuneen puun runkoa ihmettelevä ilves tallentui Arvi Tynin riistakameraan maaliskuussa Etelä-Karjalassa.

Metsästäjät ja maanomistajat suhtautuvat myönteisesti Arvi Tynin kuvausharrastukseen

Uljas ilves tutkii kalliolla kaatuneen puun runkoa. Näky on pysäyttävä kauneudessaan. Suomalainen luonto tulee esille kaikissa väreissään, komeaturkkinen ilves kruunaa näyn.

Luontovalokuvaaja, lappeenrantalainen Arvi Tyni tallentaa ainutlaatuisia luontokokemuksia riistakameroilla. Pienestä pitäen luontoa aktiivisesti tarkkaillut ja luontovalokuvausta harrastanut Tyni innostui riistakameroista vajaat neljä vuotta sitten.

– Riistakameraharrastus on luontevaa jatkoa luontokuvausharrastukselle. Riistakamera on oiva apuväline arkojen eläinten kuvaamiseen, Tyni kertoo.

– Olen kuvannut kaverin kanssa eläimiä paljon rakennetuista kuvauskopeista. Järjestelmäkameralla olen kuvannut pääasiassa lintuja ja nisäkkäitä, kuten karhuja, kettuja ja hirvieläimiä. Kuvauskojussa ei kuitenkaan jaksa olla koko ajan, lisäksi eläimet ovat Suomessa arkoja. Siksi innostuin kokeilemaan riistakameroita, hän jatkaa.

Ensimmäisen riistakameransa Tyni asensi ottamaan kuvia ruokinnalla käyvistä eläimistä.

– Kun näin riistakameran kuvista korppeja ja maakotkan, osasin mennä kuvauskoppiin järjestelmäkameran kanssa.

– Toimintatapani oli samanlainen kuin metsästäjillä, jotka seuraavat riistaeläimiä muun muassa ruokintapaikkoja kuvaamalla, hän jatkaa.

Riistakameraharrastuksen alkuvaiheessa Tyni vei haaskalle rusakon.

– Sain riistakameralla hienon kuvan, jossa maakotka tulee syömään rusakkoa. Hieno kuva innoitti lisää.

Lue lisää Ase&Erä -lehden numerosta 3/2022!