FinSlingin asehihna tukevoittaa ampumaasentoa, koska tukipisteitä on enemmän.

FinSlingin kaksipisteinen hihna tanakoittaa ampuma-asentoa ja vapauttaa metsästäjän kädet tarvittaessa vaikka koiratutkan seuraamiseen

Kotimainen FinSling on tunnettu innovatiivisista asehihnoistaan. Kokeilimme, millainen on pehmustettu, kaksipisteinen Hunter -hihna.

FinSling valmistaa käsin Suomessa tuotteita tuotteita sotilas-, viranomais- ja metsästyskäyttöön sekä urheiluammuntaan. Viime vuosina yritys on kehittänyt muun muassa innovatiivisia asehihnoja.

P2P Sling – Hunter on pehmustettu, kaksipisteinen asehihna. Perän kiinnitys tapahtuu pikakiinnikkeellä, tai erikseen hankittavalla hihna-adapterilla joka kiristetään tukin ympärille.

Kiinnitysadapterin avulla, vasen- ja oikeakätisille on valittavissa oma adapteri, aseen kiinnityspiste muuttuu niin, että asetta voi kantaa ampumavalmiina. Adapteri sopii lähes kaikkiin metsästysaseisiin ja sitä voi käyttää myös muiden valmistajien asehihnojen kanssa.

Adapterin kiinnitetään perän ympärille siten, että ensin perä pujotetaan adapterin hihnalenkin läpi. Sen jälkeen hihna kiristetään soljen avulla tiukasti perään. Kiinnittäminen on helppoa, ja adapteri pysyy napakasti aseessa kiinni. Adapterissa on kuminen pinta, joka takaa paikallaan pysymisen aseen perässä.

Etummainen hihnakiinnike on perinteinen metsästysaseen hihnakiinnike.

Kokeilimme asehihnaa usean päivän ajan rusakkojahdissa. Ensi alkuun adapterin kiinnitys mietitytti, mutta se pysyi täysin paikoillaan koko testin ajan.

Kädet vapaiksi

Kun hihna on asennettu paikoilleen, vuorossa on säätäminen. Säätömahdollisuudet ovat laajat, eri kokoiset metsästäjät saavat säädettyä aseen itselleen sopivaan kohtaan.

Hihnassa on pitkä pikasäätöosa, hihna kiristyy sisäänpäin vedettäessä ja löystyy ulospäin. Näin aseen paikkaa voi vaihtaa nopeasti maastossa.

Hihnassa on kiinteä, sisäänommeltu pehmuste.

FlinSlingin asehihnan juju on siinä, että hihnan avulla ase roikkuu metsästäjän rinnan edessä. Näin metsästäjän kädet vapautuvat jahdissa esimerkiksi puhelimen pitoon hirvikoiran liikettä seuratessa.

Lue lisää Ase&Erän numerosta 1/2023!