Kenraali Gustav Hägglund pitää metsästyksen haasteellisuudesta

Suomen puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali Gustav Hägglund (83) tunnetaan intohimoisena metsästyksen harrastajana. Harrastuksen alkuun hänet sysäsi äiti. Metsästysharrastus alkoi kymmenenvuotiaana äidin ostettua pojalleen pienoiskiväärin.

– Vietin lapsuuteni kesät Pertunmaalla. Enollani oli siellä Ahvenniemen kartano, jonka torpan äitini kaksoissisar osti kesämöksikseen. Sisarukset olivat läheisiä, ja meidänkin perheemme pääsi viettämään kesiä maaseudulle.

– Äitini oli innokas luontoihminen. Itseasiassa hän osti minulle ensimmäisen aseen, ilmakiväärin, olessani seitsemänvuotias. Äitini opetti myös minut ampumaan.

Gustav Hägglund muistuttaa Suomessa olleen sotien jälkeen 1940-luvulla pulaa kaikesta. Metsästys oli keino saada ruokaa pöytään.

– Ravinnonhankkiminen oli äitini mielessä, kun hän osti minulle pienoiskiväärin. Olin kymmenenvuotias, kun Pertunmaalla jahtasin metsoja ja teerejä. Sodan jälkeen metsälintuja oli todella paljon.

– Sitä ei tule oikein ajatelleeksi, miten ankeaa aikaa Suomessa elettiin sotien jälkeen. Riistalla oli tärkeä merkitys ihmisten ravinnonsaannille.

Lue lisää Ase&Erä -lehden numerosta 7/2021!

 

Gustav Hägglund

Kenraali Gustav Hägglund ampui karhun Venäjällä Kamtsatkan  niemimaalla. Karhujahti oli vaativa, juuri sellainen joka on Hägglundille mieluinen.