Chapuis Armeksen pyöristetty lukkorunko ja pistoolikahva saivat kiitosta testiampujalta.

Käsityötaidon huipentuma

Chapuis Nordic Edition on hienojen yksityiskohtien haulikko pohjolan olosuhteisiin

Chapuis Armesin perinteet aseteollisuudessa ovat 1900-luvun alussa. Reilun 100 vuoden ajan tehdas valmistanut käsityönä ensiluokkaisia aseita yksilöllisyyttä ja laatua arvostaville asiakkaille. Yritys kutsuukin tuotantotilojaan ateljeiksi. 

Heillä onkin siihen perustelu oikeus, sillä ateljeissa syntyvät aseet ovat kuin taideteoksia. Lopputulokseen vaikuttavat edelleen vanhojen perinteisten asemestareiden työ, vaikka valmistuksessa käytetäänkin tietokoneohjattua koneistusta. Käsityönä tehdään osien yhteen sovittamisen, kaiverrukset ja puiden työstö. Tavoitteena on valmistaa ”sielukas” ase.

Chapuis Nordic Edition on valmistettu käsityönä ja on aseena todellinen aseseppien sekä pohjolan metsästäjien yhteistyön voimannäyttö. Viimeistely ja käytettävyys yhdistettynä. Haulikon kauniissa kaiverruksissa ovat meille arvostetuimmat metsiemme saaliit, ukkometso ja teeri. Tämä upea ja ainutlaatuinen haulikko on saatavilla vain Suomessa.

Laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla on varmistettu näyttävä lopputulos. Valikoidut AAA-luokan pähkinäpuut on käsin karhennettu parhaan mahdollisen otteen saamiseksi haastavimmissakin olosuhteissa. Haulikon tukkia on öljytty huolellisesti, jotta se on kestää kovimmatkin olosuhteet pohjolan haastavissa oloissa. 

Kehyksen metso- ja teeriaiheiset kaiverrukset tekevät haulikosta uniikin, sillä kuvituksena käytetään suomalaisen Tuomo Karsikkaan ottamia valokuvia metsiemme arvostetuimmasta saaliista. Ainutlaatuisen ja käsintehdyn haulikon kaiverrukset ovat todellisia katseenvangitsijoita. 

Ase on varustettu 28” piipulla, jossa on ventiloitukisko. Haulikon mukana tulee viisi kappaletta MultiChoke-supistajia. Aseenpesitys on tuttu 12/76 ja se on teräshaulikelpoinen. 

Aseessa on ejektorit ja automaattivarmistin. Se on varustettu perinteisellä pistoolikahvalla ja suomalaisen miehen mallin mukaan suunniteltu perän säätömahdollisuus tekee tästä juuri oikean haulikon metsästäjälle. Mukana tulevat hihnalenkit ja ase toimitetaan kovassa kuljetuslaukussa. Haulikkoa on valmistettu vain rajoitettu erä.

Lue lisää Ase&Erä -lehden numerosta 3/2022!