Pulsar Digex C50 saatiin kohdistettua 100 metriin viidellä laukauksella. Säätäminen oli helppoa.

Pulsar Digex C50 tarjoaa monipuoliset ominaisuudet järkihintaan

Digitaalinen tähtäin päivä- ja yöjahteihin

Monipuolinen apu jahteihin. Näin voi kuvailla Pulsari Digex C50 -kiikaritähtäintä. Putki näyttää ulkopuolisesti vähän normaalia suuremmalta kiikaritähtäimeltä, mutta kätkee sisäänsä tekniikkaa, millä näkee vuorokauden ajasta riippumatta erinomaisesti.

Ase&Erä -lehti testasi digitaalista uutuuskiikaritähtäintä maaliskuun alussa Luumäellä supijahdissa. Päivisin, valoisaan aikaan kiikaritähtäimessä näkyy täysvärinen Full HD -teräväpiirtokuva. Päiväasetuksella kuva on kuin ammattitason järjestelmäkameran läpi katsoisi. Auringonlaskun jälkeen voi vaihtaa linssin tilan valoisammaksi ja jatkaa täysvärikatselua vielä pitkälle iltahämäriin. 

Yöasetus on erittäin tarkka, yksityiskohdat erottuvat selkeästi. Yöasetuksilla kiikaritähtäimen herkkyys kasvaa, ja kuva muuttuu mustavalkoiseksi.

Testissä ollut laite oli varustettu ulkoisella IR-valolla. Ulkoinen infrapunavalo auttaa laitetta parantamaan kuvaa ja käyttäjälle tulee pimeälläkin tunne siitä, että ulkona on valoisaa.

Tarkka kuva ympäri vuorokauden tarjoaa metsästäjälle tärkeää tietoa eläinten liikkeistä. Näin metsästäjällä on oikeat tiedot ennen liipaisimen vetoa. Valmistaja lupaa, että pimeälläkin metsästäjä voi havaita villisian tai valkohäntäpeuran jopa 500 metrin päästä. Testissä tarkkailuetäisyys oli 100 metrin luokkaa.

Digex C50:n perussuurennosteho voidaan kasvattaa nelinkertaiseksi. Suurennosta voidaan muuttaa 2x -portain tai portaattomasti, millä saavutetaan kuhunkin tilanteeseen sopivin näkyvyys. Korkeatarkkuuksinen kuvakenno takaa tarkan tähtäyksen onnistumisen ja osumat pitemmänkin matkan päästä koko suurennosalueen mitalta, kuvan yksityiskohtaisuus säilyy jopa isoimmalla suurennosteholla.

Pulsar Digex C50:n käyttö toimii päivällä ja yöllä kuten peruskiikaritähtäimellä, laite tosin pitää käynnistää ja kytkeä pois päältä käytön päätyttyä.

Lue lisää Ase&Erä -lehden numerosta 3/2022!